Organisatie

Organisatie

Stichting Omroep Castricum

Omroep Castricum bestaat uit een radiostation, een tv-zender en een website. Op 1 maart 1995 zag Stichting Omroep Castricum het levenslicht. In eerste instantie werd er alleen radio gemaakt, maar op 1 september 2008 startte de televisiezender van Omroep Castricum.

Omroep Castricum is de lokale multimediale instelling voor gemeente Castricum. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft als doel het verzorgen van lokale radio- en tv-programma’s voor bewoners van de gemeente Castricum (woonkernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude). Het doel van de omroep is om de lokale bevolking te voorzien in de informatie-, culturele- en educatieve informatiebehoefte.

De omroep wordt mogelijk gemaakt door zo’n 60 vrijwilligers. Deze zijn actief in het Programma Bepalend Orgaan en het dagelijks bestuur, de redactieraad, en uiteraard als programmamaker. Maar ook zijn er vrijwilligers actief voor de nieuwsredactie, onderhoud aan apparatuur, automatisering en de website.

Radio

Omroep Castricum zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit via de radio. De uitzendingen zijn tot ver in de regio te beluisteren via de etherfrequentie 105.0FM. Bij aanbieders van digitale pakketten is het ook mogelijk om naar Omroep Castricum te luisteren, uiteraard is luisteren via de website ook mogelijk.

Indien er geen live-uitzending is, zendt Omroep Castricum, non-stop muziek en informatie uit. De live programma's die uitgezonden worden zijn variërend van informatieve muziekprogramma’s, nieuws- en actualiteitenprogramma’s tot bijvoorbeeld sport, interview- en jongerenprogramma’s.

Programma’s die dagelijks te beluisteren zijn, zijn onder te verdelen in muziek, informatie en actualiteiten, infotainment, locatie, sport, culturele en educatieve programma’s. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de studio, in Nieuw Geesterhage in Castricum. Daarnaast heeft Omroep Castricum de mogelijkheid om vanaf alle locaties in het verzorgingsgebied locatie-uitzendingen te maken of verslaggeving te doen.

Televisie

Omroep Castricum is er ook op televisie. 

Op onze tv-zender vind je het laatste lokale en regionale nieuws, sportnieuws, cultureel nieuws, nieuws van gemeente Castricum aangevuld met veel foto’s. Daarnaast worden er regelmatig documentaires uitgezonden, elke maand kunt u kijken naar Couleur LoCALe, de talkshow van Omroep Castricum. De documentaires worden in eigen productie gemaakt of aangeleverd door verenigingen en instellingen. Omroep Castricum wordt door de eigen centrale nieuwsredactie dagelijks onderhouden.

Voor vele instellingen en verenigingen is Omroep Castricum een prachtig medium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. 

Heb je een uitzending gemist? Kijk op onze website of op ons YouTube-kanaal ons YouTube kanaal: YouTube.com/OmroepCastricum.

Internet en social media

Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit Castricum, Limmen, Akersloot, Bakkum, De Woude en de grotere regio. Ook kunt u via de website uitzendingen terugkijken en het laatste nieuws over de omroep volgen. Wekelijks trekt de website duizenden bezoekers.

Omroep Castricum is ook actief op sociale media. Je kunt ons volgen via Twitter, Facebook of YouTube.