Zonnepanelenbezitters hebben interesse in thuisbatterij

Ruim twee derde van Nederland verwacht in de toekomst een thuisbatterij aan te schaffen. Bijna een vijfde wil dit binnen nu en vijf jaar doen. Belangrijke voorwaarde is dat zo’n accu wel binnen vijf jaar is terug verdiend.

Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht, onder 2000 Nederlanders

Zolang de zogeheten salderingsregeling nog van kracht is, geniet de thuisbatterij nog maar weinig populariteit in Nederland. Maar deze regeling wordt naar verwachting de komende jaren afgebouwd.

Met een thuisbatterij sla je overdag je zonnestroom op, zodat je er ‘s avonds van kunt koken en wassen. Uit het onderzoek van Zonneplan blijkt dat, één op de drie ondervraagden met zonnepanelen verwacht binnen vijf jaar een thuisaccu te bezitten.

Voor Nederlanders zonder zonnepanelen is dit slechts 9 procent. Bovendien is 42 procent van de ondervraagden zonder panelen überhaupt niet van plan in de toekomst een thuisaccu te kopen.

Vooralsnog zien vooral Nederlanders met zonnepanelen meerwaarde in de thuisaccu. Van de zonnepanelenbezitters verwacht liefst 85 procent op den duur een thuisaccu aan te schaffen.

Meer informatie: www.zonneplan.nl
Foto: Omroep Castricum