Winnende mozaïeken Bloemendagen

LIMMEN - Zaterdag 30 april zijn de Bloemendagen begonnen in Limmen. Het was inmiddels  de 69ste keer dat het festijn werd gevierd.

Twee weken voor de Bloemendagen worden de hyacinten van het land gehaald. Het hele dorp is een paar weken van slag. Het onderwerp verzinnen, wie gaat het tekenen, hebben we nog genoeg spelden, wie regelt de catering?

Zaterdagochtend om 10.00 uur moesten de mozaïeken in de tuin staan. Een enkeling was nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur kwamen alle prikploegen samen om de uitslag te horen. De winnaar met het hoogst aantal punten ontving de wisseltrofee, de Zilveren Tulp.

Dit jaar werd de Zilveren Tulp uitgereikt aan de prikploeg 'Mag van Annie/Moet van Loek'. Zij hebben met hun mozaïek de invloed van AI (kunstmatige intelligentie) op social media weergegeven.

Dan is er ook nog altijd een prijs voor de makers van een mozaïek kleiner dan 4 m2. Deze werd uitgereikt in de vorm van een bronzen hyacint aan prikploeg 'Zomaar'. Zij hebben een afbeelding van Escher gebruikt om de titel van hun mozaïek: 'Laat gelijkheid bloeien' uit te beelden.

Tot slot werd de bronzen narcis uitgedeeld in de vrije categorie. Deze werd dit jaar toegekend aan prikploeg 'Een pakkende naam' voor hun bewegend mozaïek.In dit mozaïek zit Caroline van der Plas van de BoerenBurgerBeweging Premier Rutte achterna met een hooivork en Rutte probeert hard weg te fietsen. 

Foto: winnende AI mozaïek