Wie zijn de lokale lijsttrekkers?

CASTRICUM - Op 16 maart gaat Castricum naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Op 31 januari moesten alle partijen hun definitieve kandidatenlijsten inleveren. Wie zijn de nieuwe lijsttrekkers? Hieronder een overzicht, op volgorde van lijstnummer:

Lokaal Vitaal, de fusiepartij van CKenG en GDB, schuift huidig CKenG-fractievoorzitter Roel Beems naar voren als lijsttrekker. De ondernemer voerde voor CKenG ook al de lijst aan. De VVD heeft Rob Dekker aan kop, de ondernemer uit Akersloot is voor de tweede keer lijsttrekker. Het CDA heeft gekozen voor Elize Bon, zij is nu raadslid voor de partij en werkt bij de gemeente Dijk en Waard.

GroenLinks heeft Gerard Brinkman bovenaan de lijst gezet. Hij was bij de vorige verkiezingen de nummer twee en zit nu in de raad. De VrijeLijst kiest voor wethouder Ron de Haan, die daarmee de enige wethouder als lijsttrekker is. Bij de vorige verkiezingen voerde De Haan ook De VrijeLijst aan. D66 kiest voor een huidig raadslid: Harold Ebels gaat de lijst aanvoeren. Hij is werkzaam bij de gemeente Dijk en Waard.

De PvdA kiest met José Smits voor een nieuwkomer in de lokale politiek. Alleen is de politiek haar niet vreemd, zij was tussen 1998 en 2006 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Forza! Castricum kiest wederom voor Ralph Castricum, hij is ook landelijk voorzitter van de partij, die in meerdere gemeenteraden actief is.

De SP doet niet mee aan de verkiezingen van. Daarmee komt het aantal deelnemende partijen uit op acht.