Wie wordt nieuwe Klimaatburgemeester van Castricum?

CASTRICUM - Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen.

Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat.

Voor de Klimaatweek 2022 zoekt het ministerie voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een nieuwe Klimaatburgemeester, die hun buurtgenoten inspireren.

Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert.

Ben je een klimaatactie in de straat of wijk gestart met de buren? Ben jij de Klimaatburgemeester voor gemeente Castricum? Of ken je iemand? Opgeven kan via: www.nkw2022.nl.

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in het eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek, om anderen in beweging te krijgen.

Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte Burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen.

Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

foto: aangeleverd