Omroepcastricum

Weet jij meer over brandstichting in het duingebied?

CASTRICUM - In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november zijn in het duingebied de vogelobservatie hut 'Het boetje van ome Kees' en een dure graafmachine door brand verwoest.

De graafmachine stond op de Kruisbergweg, nabij de Beverwijkerstraatweg en 'Het Boetje van Ome Kees' bevindt zich in het duingebied op de grond van PWN. Het bij behorende informatiepaneel, met uitleg over het gebied en de vogels, is ook in vlammen opgegaan.

Naast de schade aan de hut en de graafmachine, is door de brand ook de grond onder de toplaag, op een stuk PWN natuurgebied beschadigd. Die grond moet worden uitgegraven en schoongemaakt. Dat wordt een dure klus.

Verder zijn er vernielingen gepleegd aan een loods van de zweefvliegclub en een aanhangwagen met daarop een zweefvliegtuig, vlak bij het Boetje. Ook zijn netten en mobiele hekken die nacht vernield. Deze bevonden zich op de Van Oldenborghweg.

Het lijkt er op, dat het naast de vernielingen in alle gevallen om brandstichting gaat. Uit sporen is gebleken dat er een voertuig een ronde door het bos heeft gereden.

Vermoedelijk zijn deze vernielingen en de brandstichting in dezelfde nacht gebeurd. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of dit melden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

foto: Omroep Castricum