Omroepcastricum

Week tegen de Eenzaamheid bij Welzijn Castricum

CASTRICUM - Volgens cijfers van het CBS uit 2019, voelt ruim een kwart van de inwoners van Nederland zich gematigd eenzaam en 9% sterk eenzaam.

Om eenzaamheid onder de aandacht te brengen is het dit jaar van 29 september tot 6 oktober de Week tegen Eenzaamheid.
Welzijn Castricum organiseert die week veel activiteiten, voor mensen die eenzaam zijn of juist graag gezelschap willen bieden.

Vrijdag 30 september kun je dauwtrappen door de duinen, met een ontbijtje bij d’Oude Keuken toe. De kosten zijn €15 p.p. Graag om 08.00 uur verzamelen bij het Huis van Hilde. Voor vragen en aanmelden: c.min@welzijncastricum.nl of 0251 – 65 65 62.

Vrijdag 30 september kun je 'Samen stappen en Werelds happen’. Bij Welzijn Castricum Dorpsstraat 30 start om 16.00 uur een puzzeltocht van 1,2 km met vragen over werelddelen. Aansluitend is een proeverij met wereldse hapjes. Aanmelden kan tot 28 september: c.min@welzijncastricum.nl of 0251 – 65 65 62.

Woensdag 5 oktober kun je aansluiten bij de Tafel van Veel. Een restaurant naar keuze houdt een tafel vrij voor diegenen die op zoek zijn naar gezelligheid en van uit eten houden.

Voor een gereduceerd tarief kan je gezellig lunchen (€ 7,50) of dineren (€ 15,--). De lunch wordt aangeboden door d’Oude Keuken en het diner bij het Ruiterhuys en Restaurant VRIJ. Reserveer de dag van tevoren bij het desbetreffende restaurant.

Voor jongeren organiseert Jongerenwerk een BBQ en Pubquiz. Vrijdag 30 september vanaf 17.00 uur kan je aansluiten en het is geheel gratis. Graag aanmelden via k.stolk@welzijncastricum.nl.

foto: aangeleverd