Webinar voor ouders over hun alcoholgedrag

REGIO – Tijdens een landelijke campagneweek wordt er aandacht gevraagd voor het drinkgedrag van ouders van (jonge) kinderen. Kinderen die hun ouders alcohol zien drinken nemen dat gedrag makkelijker over. Ter gelegenheid van deze campagne organiseert In Control of Alcohol & Drugs op donderdag 4 november een webinar voor ouders en opvoeders uit de regio Noord-Holland Noord.

In het algemeen geldt dat kinderen die hun ouders zien drinken, positiever gaan denken over alcohol. Dit vergroot de kans dat deze kinderen op jonge leeftijd gaan drinken en later te veel gaan drinken. Kortom: zien drinken, doet drinken. Belangrijkste tip: drink niet in de buurt van (jonge) kinderen.

Tijdens de campagne worden beelden van kinderen ingezet die ‘gezellig’ een wijntje opentrekken. Door kinderen hetzelfde gedrag te zien vertonen worden ouders zich bewust van het effect van hun voorbeeldgedrag.

In de regio Noord-Holland Noord is de gemiddelde leeftijd om te beginnen met drinken 15 jaar. Van de jongeren die drinken is bijna de helft een bingedrinker.

Op 4 november organiseren In Control of Alchol & Drugs, de GGD en Brijder Jeugd een online webinar met als thema: ‘opvoeden is vooruitkijken!’. De avond begint om 19:30 uur, ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via interventiesgezondheid@ggdhn.nl.