Omroepcastricum

Wat gebeurt er met de Maranathakerk ?

CASTRICUM  – Opnieuw is er overleg geweest over de toekomst van de Maranathakerk en het plantsoen er omheen. In een commissievergadering werden de plannen van wethouder Ron de Haan over de toekomst van het gebied aangepast, na aandrang vanuit de commissieleden. Zodoende komt er ook sneller duidelijkheid wat de bestemming gaat worden, als over ongeveer twee jaar het project Supreme College afloopt.

Wethouder Ron de Haan stelde voor om opnieuw een onderzoek te starten over de toekomst van de Maranathakerk . De gemeente Castricum is eigenaar van de grond en sinds 2019 ook van het gebouw. Nu zit er het Supreme  College in, dat het na 3 jaar weer gaat verlaten, in afwachting van een nieuwe bestemming. De raadscommissie heeft daar nu een stokje voor gestoken en bij de wethouder afgedwongen  om veel eerder met een besluit te komen, over de toekomst van het perceel. 

Er liggen nu drie combinaties op tafel, met maar liefst drie keuzes. Dat zijn; Woningen, een Filmhuis of een Huisartsenpraktijk. Zo zou een Filmhuis en Huisartsenpraktijk een keuze kunnen zijn, waarbij de wens van het huidige Corso ingewilligd zou kunnen worden en zo vele Castricummers tevreden te stellen. Een huisartsenpraktijk samen met het Filmhuis is ook een optie. Een combinatie van appartementen en Filmhuis wordt een moeilijke, in verband met de financiering, waardoor er geen sprake zal zijn van sociale woningbouw. Kortom, er zijn nogal wat hobbels op de weg. Er is intussen een projectleider door de gemeente aangesteld en is er met de raadscommissie afgesproken dat deze een nieuw plan gaat schrijven, dit plan kan dan in november in de gemeenteraad behandeld worden. Dan pas zal duidelijk worden, voor welke optie de raad kiest. 

Foto: Aart Tóth

Aart Toth