Vervang tegels voor groen.

CASTRICUM - Vergroenen is belangrijk voor veel dingen, zoals piekbuien opvangen, hittestress voorkomen en biodiversiteit bevorderen. 

De gemeente heeft de ambitie om in Limmen, Akersloot, De Woude, Bakkum en Castricum zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. 

In de openbare ruimte doet de gemeente dit met verschillende projecten. Maar de inwoners zijn op particuliere grond zelf aan zet. Daarom biedt de gemeente in oktober een tegel-ophaalservice. Alle ingeleverde tegels tellen mee voor het jaarlijkse NK Tegelwippen. 

Inwoners kunnen op alle vrijdagen in oktober een Big Bag ophalen bij het gemeentehuis. Een medewerker van de gemeente zit daar van 12.00 tot 14.00 uur, links bij de ingang. 

Namen en adressen worden genoteerd. De gevulde Big Bag wordt binnen een week aan huis opgehaald. De Big Bag moet zo geplaatst worden, dat een vrachtwagen er met een kraan bij kan. 

De tegels in de Big Bags voert de gemeente in op www.nk-tegelwippen.nl. Andere gewipte tegels kunnen inwoners daar zelf invoeren. 

Voor de gewipte tegels moet groen in de plaats komen. Het najaar is het ideale moment om bomen, struiken en bollen te planten.

Archieffoto: Cees Dekker/Omroep Castricum