Verdachte zwijgt in moordzaak Peter Langenberg

REGIO - Paaszondag op 17 april, vindt een Duitse toerist het lichaam van de 56-jarige Peter Langenberg in de duinen tussen Egmond en Bergen aan Zee. Langenberg is ontkleed en zijn persoonlijke bezittingen zijn verdwenen.

Van zijn kleding, rugzak en kniebrace ontbreekt nog ieder spoor. Ook het stel dat zijn telefoon vond en inleverde bij een boekhandel in Egmond, is na al die maanden nog niet achterhaald. Meerdere oproepen, ook op landelijke televisie en in Duitsland, hebben niets opgeleverd.

Een paar dagen later wordt er wel een verdachte opgepakt. Maar Egmonder Jent S., de verdachte van de moord op Peter Langenberg beroept zich nog altijd op zijn zwijgrecht.

"Tijdens de pro-formazitting zal Jent S. ook niet voor de rechter verschijnen. Dat is in Nederland niet verplicht", zegt zijn advocaat.

Tijdens de zitting wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld. Wel wordt de voortgang van het onderzoek besproken en is het mogelijk voor het OM en de verdediging om onderzoekswensen in te dienen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt S. nog altijd van moord of doodslag. "Het lijkt het meest waarschijnlijk dat de verdachte alleen heeft gehandeld", laat het OM weten. "Maar het onderzoek loopt nog. Er is nu geen andere verdachte in beeld."

Bron: NH Nieuws
Foto: Omroep Castricum