Vaartocht voor vroege vogels

REGIO - Tijdens een vaartocht van Landschap Noord-Holland door de Eilandspolder geniet je van de ontwakende natuur in de vroege ochtend. 

Je moet er zondagochtend 4 juni wel vroeg voor op, maar dan beleef je ook wat bijzonders in de Eilandspolder, gelegen tussen Alkmaar en de Zaanstreek.

De ochtendschemer op het water ziet er schilderachtig uit. De damp trekt op van het water en de eerste zonnestralen schijnen er doorheen. 

Je voelt de stilte van het land, maar de vele weidevogels zijn al helemaal wakker en actief. Je hoort ze overal om je heen. Kieviten maken er met spectaculaire buitelingen een mooie show van.

Om 07.00 uur stap je in de fluisterboot en onderweg stap je misschien ook nog even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje, waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee. Op de boot is plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

De vaartocht is van 07:00 tot 09:00 uur. Het vertrekpunt is Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a 1844 KN Driehuizen. Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.

Foto: aangeleverd