Uw klimaatburgemeester adviseert

CASTRICUM  – Rond de feestdagen was het even rustig bij de Klimaatburgemeester, maar nu heeft hij zijn handen weer vol met het geven van adviezen. Vooral nu er allerlei zaken rondom de Coronamaatregelen spelen. Als je schoolgaande kinderen hebt, wil je natuurlijk wel weten of de school er alles aan doet om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De meeste scholen volgen de basisregels, maar hoe zit het met de ventilatie in deze scholen ?

Dit speelt overigens niet alleen op scholen, maar ook in andere gemeenschappelijke ruimtes, zoals bibliotheken, sportkantines, zwembaden en bedrijfsruimtes. Een goede ventilatie in deze gebouwen helpt tegen verspreiding van het coronavirus.

Klimaatburgemeester Frank Drost legt uit;  “Scholen kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen om de ventilatie te verbeteren. Dit kan tot en met 31 januari 2022. Frisse lucht helpt om de overdracht van het virus te beperken. In welke mate frisse lucht helpt om verspreiding tegen te gaan is nog niet helemaal duidelijk.  Maar het is wel belangrijk dat lucht vaak ververst wordt”.

" Ik adviseer om zoveel mogelijk gebruik te maken van frisse lucht van buiten. Zet ramen open in ruimtes waar mensen samenkomen. Of zorg dat luchtverversingsinstallaties in gebouwen zo zijn ingesteld, dat er regelmatig verse lucht een gebouw in wordt gebracht. Volg minimaal het Bouwbesluit, de geldende landelijke richtlijnen en controleer de instellingen van de technische installaties".

Als u niet weet hoe u dit kunt controleren, of wilt u andere adviezen, dan kunt u een mail sturen naar klimaatburgemeestercastricum@gmail.com en uw klimaatburgemeester helpt u dan verder.

Fotobijschrift: klimaatburgemeester Frank Drost Foto: Aart Tóth