Unieke wandeling door het Limmerdie

LIMMEN/AKERSLOOT - Wandel op zondag 22 mei met een gids van Landschap Noord-Holland door het botanisch paradijsje Het Limmerdie langs de A9, tussen Limmen en Akersloot. Dit is uniek omdat dit alleen mogelijk is tijdens een excursie met gids.

Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchidee├źn groeien.

Prachtig voor natuurliefhebbers in het algemeen en voor natuurfotografen in het bijzonder. Het gebied is vanaf Heiloo richting Akersloot/Alkmaardermeer te bereiken.

De kleurenrijkdom van dit landje valt meteen op. De gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem, zijn te zien vanuit de auto.

Dit laatste stukje oernatuur, pal naast de A9, is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden en trekt veel vlinders en insecten.

De excursie is op zondag 22 mei van 10:00 tot 12:00 uur. Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl. Reserveren is verplicht. Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

U komt op het vertrekpunt via Lagelaan in Heiloo richting de A9; over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts en beneden linksaf.

foto: Jan de Rooij (aangeleverd)