Twee superkoeien bij Res

CASTRICUM - Veehouderij Fa. J. Res en Zonen aan de Provincialeweg te Castricum heeft twee unieke koeien in de stal staan, namelijk Xantippe 16 en Brigit 1, deze dames hebben namelijk elk 100.000 kg melk gegeven en dat is vrij uniek. Koeien worden gemiddeld tussen de zes en zeven jaar oud, maar Xantippe 16 en Brigit zijn inmiddels veertien jaar, dus dames op leeftijd.

Afgelopen week werd de veehouderij en de koeien in het zonnetje gezet, er werden 2 certificaten uitgereikt door het CRV, een coöperatie die zich inzet voor het verbeteren van een gezonde veestapel, onder het motto: "Better Cows > Better Life" 

Voerleverancier Agrifirm overhandigde twee beeldjes aan de trotse veehouders en ook de koeien werden niet vergeten, want collega veehouder Gerard Veldt gaf de koeien een liksteen.

Omroep Castricum maakte van dit feestje een tv-registratie. De registratie is te zien bij Omroep Castricum om 07:00 uur, 10:00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur, 19:00 uur en 22:00 uur. Ook is de video terug te zien op onze website en op het YouTube-kanaal van de omroep.

Foto's: Cees Dekker, video: Henk Waal