Top 5 kandidaten VVD Castricum

CASTRICUM - De VVD Castricum staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de startblokken met veel nieuwe gezichten, die samen met de ervaren raadsleden een enthousiaste en betrokken fractie vormen.

Lijsttrekker Rob Dekker: “Wij zijn ervan overtuigd dat een gemeenteraad moet blijven vernieuwen. Nieuwe gezichten brengen nieuwe perspectieven en inzichten. De VVD heeft goede nieuwe kandidaten gevonden die samen met de ervaren raadsleden onze dorpen nog beter kunnen maken. Een mooie mix tussen jong en oud, ondernemers, studenten, mensen uit het bedrijfsleven maar ook mensen vanuit maatschappelijke organisaties. We kiezen hiermee duidelijk voor de lange termijn en staren ons niet blind op de komende vier jaar."

De top 3 bestaat uit ervaren raadsleden uit Akersloot, Castricum en Limmen. Lijsttrekker Rob uit Akersloot is ondernemer en zijn hele leven al zeer actief in het dorp. Gerrit Krouwel uit Castricum, de senior van de partij, staat op plek 2. Met veel energie en jarenlange raadservaring blijft hij zich actief inzetten voor woningbouw voor jong en oud. Op plek 3 staat Jeroen Slot uit Limmen. Hij is werkzaam bij een grote energieleverancier en wil met zijn ervaring de gemeente Castricum en Kernen klimaatbestendig maken, waarbij voldoende draagvlak bij de inwoners voorop staat. 

De eerste nieuwkomer staat op plek 4 en is Martin Coenen uit Castricum. Hij is partner bij een groot accountantskantoor. Martin wil zijn financiële kennis en ervaring in het bedrijfsleven inzetten om de lokale economie te stimuleren en erop toe te zien dat de gemeente financieel verantwoorde keuzes maakt.

Tessa Esser-de Bree komt nieuw binnen op 5. De geboren en getogen Castricumse is regiomanager Sales & Marketing bij een kansspelorganisatie. De voormalig Sportvrouw van Castricum wil haar enthousiasme, kennis en ervaring inzetten op sport, beweging en zorg.

De verkiezingsleus van de VVD is ‘Castricum blijft goed, wordt beter’. Want naast al het mooie zijn er binnen de partij initiatieven voor verbetering. Speer punten zijn:

- meer woningen bouwen: in ieder geval 250 per jaar
- verduurzaming van woningen en bouwprojecten
- gezondheidszorg beter en betaalbaar
- grip op de gemeentefinanciën en voorzieningen blijven verbeteren zoals investeren in nieuwe scholen

U kunt kennis maken met de gehele fractie via: https://castricum.vvd.nl.

foto: aangeleverd