Omroepcastricum

Themajaar Ode aan het Landschap gestart

REGIO - Gedeputeerde Ilse Zaal fietste zaterdag 8 mei in een schilderij tussen fluisterende molens. Trappend in de tegenwind opende zij het themajaar Ode aan het Landschap.

Polders, dijken, kusten, kanalen, vaarten, duinen; het landschap in Noord-Holland is uiteenlopend en uniek. Vanuit een landelijk initiatief met tientallen bijzondere projecten staan nu een jaar lang schijnwerpers gericht op al dat moois.

De lancering van het project ‘Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens’ betekende zaterdag de aftrap voor een ‘Ode’ aan Noord-Holland. Een scala aan activiteiten en evenementen moet het landschap meer aandacht en waardering geven.

Molens in de provincie worden verlicht. Ook vertellen ze ‘zelf’ het verhaal van het omringende veranderende landschap in verleden, heden en toekomst. Dit gebeurt via een 22-delige podcastserie van auteur Roos Schlikker en theatermaker Erris van Ginkel. Huub van der Lubbe vertolkt de stem van de molens.

Daarnaast is er een route-app van 22 molens met 5 bezienswaardigheden gratis te downloaden via: https://izi.travel/nl/app. Ook krijgt iedere molen een game. Bekijk een videoclip via: https://www.youtube.com/watch?v=SFI_aIuORlg

Meer informatie: www.odeaanhetlandschap-nh.nl/fluisterende-molens

foto: Omroep Castricum