Plannen voor upgrade strandplateau

CASTRICUM AAN ZEE - Ook al weer een jarenlang lopend dossier in de gemeentepolitiek, het strandplateu en de parkeervoorziening bij het strand.

Het is alweer een paar jaar geleden dat de ondernemers van strandpaviljoens een lijvig boekwerk presenteerden, met prima ideeën, om het strandplateu met de strandopgang een gastvrije en vriendelijke uitstalling te geven. Deze plannen werden met enthousiasme ontvangen op het gemeentehuis, maar daar bleef het voorlopig dan ook bij.

In deze voorstellen wilden de ondernemers ook bijdrage in de financiën en was er ook een plan om kort parkeren mogelijk te maken. In de eerder gehouden presentatie van deze plannen, bleek dat er bij de politiek veel interesse was, maar toen hielden twee politieke partijen in de raad de hand op de knip.

Er lag nu een amendement en twee moties op tafel. Deze waren afkomstig van de PvdA en de Vrije Lijst en die beoogden om alvast een voorschot op de toekomst te nemen, tot dat de pachtovereenkomst met Cambium afloopt, voor het parkeerterrein en de fietsenstalling. Daarbij zouden de kosten van de gemeente voor de afvalverwerking en de nutsvoorzieningen verhaald moeten worden op de strandpaviljoens en de huurders van strandhuisjes.

Wat betreft de inrichting van de fietsenstalling zou de gemeente meer het voortouw moeten nemen volgens de twee partijen van de moties. Burgemeester Karen Heerschop vulde aan dat de gemeente inderdaad gesprekspartner is met Cambium, maar hoofdzakelijk in de rol van bemiddelaar, omdat de gemeente geen zeggenschap heeft op het parkeerterrein en de fietsenstalling. De moties haalden het niet!

Voorlopig gaat de gemeente dus door met plannen om het plateau een upgrade te geven. Het strandplateau krijgt een modernere uitstraling, waarbij zelfs bomen worden geplant, uiteraard een soort die bestand is tegen zeelucht.

Verder komen er speelattributen en komen er zitbanken, maar de toekomst van het oerlelijke "Blinkers" op het plateau is nog steeds in nevelen gehuld.

Fotobijschrift; "Blinkers", toekomst onbekend.

Foto: Aart Tóth