Stedelijk Museum Alkmaar weer open

REGIO - Stedelijk Museum Alkmaar is blij dat het met de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen zijn deuren eindelijk weer mag openen voor publiek. Vanaf woensdag 26 januari gelden de reguliere openingstijden van het museum. Bezoekers zijn welkom van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Te zien is de indrukwekkende tentoonstelling van de zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Allart van Everdingen 'Het ruige landschap'. Door de plotseling lockdown in december vorig jaar dreigde de succesvolle tentoonstelling Allart van Everdingen (1621-1674) niet door te gaan, terwijl er nog talrijke belangstellenden waren die de unieke expositie hadden willen zien.

Daarop besloot Stedelijk Museum Alkmaar de vele bruikleengevers uit binnen- en buitenland te benaderen met de vraag of ze de uitgeleende werken langer konden missen. De respons was hartverwarmend, vrijwel alle partijen zegden direct toe. De tentoonstelling Allart van Everdingen kan daarom worden verlengd t/m 8 mei.

Bezoekers dienen vooraf te reserveren via de website, een mondkapje te dragen en in het bezit te zijn van een geldige QR code in de Coronacheck-app. Meer informatie en ticketprijzen zijn te vinden op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

foto: Roel Backaert (aangeleverd)