Sleutels nieuwe woningen uitgereikt


CASTRICUM - Deze week zijn alle sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners van de 48 sociale nieuwbouw woningen op Duin & Bosch. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het afronden van de werkzaamheden aan de woningen en de buitenruimte.

De 48 driekamerwoningen, verdeeld over twee gebouwen van vier lagen, zijn Nul-op-de meter. Dat is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar is ook gunstig voor de energierekening van de huurders.

Jeannette Fornerod, manager Klant & Markt van Kennemer Wonen: “Met de grote hoeveelheid reacties op deze woningen, wordt des te meer benadrukt dat de woningnood hoog is en er grote behoefte is aan meer betaalbare huurwoningen." 

"Daar blijven wij ons voor inzetten. Deze woningen zijn met voorrang toegewezen aan huurders uit Castricum, die een woning achterlaten die niet (meer) goed paste bij hun woonsituatie. Denk daarbij aan senioren met een appartement zonder lift, of mensen uit een eengezinswoning zonder thuiswonende kinderen." 

“Door op deze manier de nieuwe woningen toe te wijzen, komen er weer woningen vrij die voor andere woningzoekenden beschikbaar zijn.”

Mevrouw Heuberger-Mullenders kreeg ook haar sleutels. Zij heeft een woning achtergelaten in Castricum en huurt nu een appartement in een woongebouw met lift: “Hier kan ik nog jaren blijven wonen!”

Foto: Jeannette Fornerod (links) overhandigt de sleutel aan mevrouw Heuberger-Mullenders (aangeleverd)