Sinterklaas speelgoed ruilmarkt


CASTRICUM - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en verlanglijstjes worden ijverig opgesteld.  Een zak vol gloednieuwe cadeaus is niet meer van deze tijd. Daarom is het goed dat er tijdens de dagen voor Sinterklaas speelgoed ruilmarkten worden georganiseerd. 

Ga ook voor speelgoed dat nog lang niet is uitgespeeld tijdens de ‘Swap Sint Speelgoed Ruilmarkt Castricum’ op maandag 13 november. 

Annelies Wisse, zelf moeder van twee jonge kinderen, zette vorig jaar met succes de speelgoed ruilmarkt op: "De deelnemers waren erg enthousiast en er was veel mooi speelgoed te ruilen."

Zij vond het heerlijk dat de ouderwetse Sinterklaasavond met de komst van een gezin weer terugkwam in haar leven. Maar het voelde ook dubbel. 

“Een zak vol gloednieuwe cadeaus is niet meer van deze tijd. Ik koop kinderkleding altijd tweedehands, met het oog op het milieu en de kosten", vertelt Annelies. 

Ik dacht: "Dat moet met speelgoed toch ook kunnen. Tweedehands speelgoed maakt voor een kind geen verschil, maar voor onze wereld des te meer.” 

De ruilmarkt vindt plaats op maandag 13 november in de grote zaal van Gemeentehuis Castricum. De ideale plek voor hulpsinterklazen om de zak weer goed gevuld te krijgen.

Tussen 19.15 en 19.45 uur kan speelgoed worden ingeleverd. Om 20.00 kan het ruilen beginnen. In de tussentijd staat er koffie- en thee klaar voor de liefhebber.

Vragen? Zie het facebook event ‘Swap Sint Speelgoed Ruilmarkt Castricum’ op: https://www.facebook.com/events/360155359699428?active_tab=about

Foto: Omroep Castricum