Sfeervolle Egmond Wandel Marathon

REGIO - Egmond aan Zee was afgelopen weekend het toneel van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal De Watertoren startten zaterdag 21 en zondag 22 januari ruim 9.300 wandelaars.

Na drie jaar wachten op de 18e editie had iedereen zin in dit winterse wandelweekend. Naast het wandelen van de mooie routes, werd er ook gedanst, gezongen en bijgepraat op de Wandel Expo in de sporthal.

Dit jaar vond de Wandel Expo voor het eerst op 3 dagen plaats. Naast de traditionele zaterdag en zondag, werden de deuren van de sporthal dit jaar ook op vrijdagavond geopend. 

Deelnemers konden hier hun stempelkaart ophalen, rondkijken bij informatieve stands van de partners en onder het genot van een drankje genieten van de liveoptredens van koren en zangers.

Voor duinbeheerder PWN, het goede doel van het evenement, werd het mooie bedrag van € 6.410,65 ingezameld. De deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen.

Ook hebben wandelaars na een oproep van de organisatie zwerfafval dat zij onderweg tegenkwamen opgeraapt en meegenomen naar de finish.

Het afval kon worden ingeleverd bij de eigenaren van Gejut. Zij maken kunstwerken van zwerfaval om aandacht te vragen voor milieuvervuiling.

Foto: aangeleverd