Schijf for Life app spoort aan veel gezonds te eten

REGIO - De diëtisten achter het veelbesproken plantaardige Schijf for Life voedingsadvies lanceren een gratis app. Via een checklist kunnen mensen bijhouden in hoeverre ze volgens de Schijf for Life eten. De diëtisten willen met de app bijdragen aan de volksgezondheid.

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht en men eet gemiddeld veel ongezond voedsel. Kleine porties en minder eten is een veelgehoord advies. Er wordt uit gegaan van hoeveel calorieën men eet.

De Schijf for Life app geeft bewust geen calorieën weer. In de app kunnen mensen aanvinken of ze voedsel uit de Schijf for Life eten en hoeveel ze daarvan eten.

De initiatiefnemers verleggen de aandacht van calorieën naar de meest gezonde voedingsmiddelen en hoeveel men daarvan eet.

De Schijf for Life app raadt bijvoorbeeld tenminste 600 gram groente en fruit, 90 gram volkoren granen en 160 gram peulvruchten per dag aan. Deze hebben een lage caloriedichtheid en hoge voedingsstoffendichtheid, waardoor er niet zo snel sprake is van overconsumptie.

Oftewel: "Je kunt prima grote porties eten en tegelijkertijd makkelijk een gezond gewicht bereiken of behouden”, legt een van de diëtisten uit.

"In deze wereld vol overvloedig voedselaanbod kan je beter heel helder zijn over wat gezonde voeding is en aanraden om daar zoveel mogelijk van te eten. Dat zie je in de Schijf for Life app. Wij dagen mensen uit om op een dag zoveel mogelijk producten uit de app te eten.”

Meer informatie: https://www.schijfforlife.nl
foto: aangeleverd