Rondleidingen ‘de Hooge Weide’ Bakkum

BAKKUM – Het is inmiddels juni, dus stelt de stichting ‘de Hooge Weide’ haar prachtige natuurgebied in Bakkum weer open. U kunt genieten van gratis excursies, die slingerend door het landschap gaan.

Onderweg ziet u diverse orchideeen zoals de Rietorchis, Moeraswespenorchis en Keverorchis. Naast het geel van de ratelaar is wellicht ook het rood-zwart van de Sint Jansvlinders te bewonderen. De gidsen zullen ook aandacht besteden aan de lokale historie van het gebied.

De stichting beheert 17 ha in Bakkum met botanische doelstelling en 97 ha in de Castricummerpolder met weidevogeldoelstelling. Subsidies worden voor 100% geïnvesteerd in natuurontwikkeling. 

Tine en Jan de Ruijter schonken zo'n dertig jaar geleden hun weilanden aan de stichting om de natuur een kans te geven zich te herstellen en de continuïteit van de natuurgebieden te verzekeren. 

U kunt het allemaal ervaren op zondag 25 juni en zondag 2 juli vanaf 11.00 uur. De excursie duurt circa 1,5 uur. Het verzamelpunt is het damhek aan het eind van het Karhok. 

De ingang van het Karhok kunt u vinden halverwege de Achterlaan in Bakkum-Noord. Vanwege beperkte parkeergelegenheid kunt u het best per fiets komen.

Aanmelden is niet nodig. Geschikt schoeisel wordt aangeraden i.v.m. de hoge vegetatie en het ongelijke terrein.

Foto: aangeleverd