Rondleiding in en fietsen vanaf Fort K’IJK

REGIO - In het weekend van 25 en 26 juni kun je terecht bij Fort Krommeniedijk voor een rondleiding in en om het fort én voor de start van een fietstocht door het bijzondere landschap van het OER-IJ.

Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, tijdens een rondleiding van de gidsen van Landschap Noord-Holland. Zij kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. De rondleiding op zaterdag 25 juni start om 13.30 uur.

Het prachtige natuurgebied rondom Fort K’IJK staat historisch gezien bekend als het OER-IJ. Landschap Noord-Holland en stichting Oer-IJ organiseren gezamenlijk op zondagmiddag 26 juni om 13.00 uur een fietstocht.

Onder leiding van een gids van de stichting OER-IJ wordt het Crommenijelandschap verkend, met de middeleeuwse dijken en de diversiteit van de Stelling van Amsterdam. Het traject is ongeveer 18 kilometer lang.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Fort K’ijk is gevestigd aan Lagendijk 22, 1911 MT in Uitgeest.

Voor meer informatie en reserveren gaat u naar de website: www.gaatumee.nl.

foto: Menno Schaefer (aangeleverd)