Ron de Haan wethouder op Vlieland

VLIELAND - Oud-wethouder Ron de Haan wordt wethouder op Vlieland. Dat laat de gemeente Vlieland weten in een persbericht. De Haan was tussen 2018 en 2022 wethouder in Castricum, daarvoor was hij veertien jaar raadslid voor De VrijeLijst.

De partijen in de raad van Vlieland hebben samen een raadsbreed akkoord gesloten en daarna een wethoudersvacature uitgezet. Een speciale commissie voerde gesprekken met een aantal kandidaten, waaronder dus De Haan. Ron de Haan: "Ik ben dankbaar en zie uit naar de samenwerking met de gemeenteraad, m’n nieuwe collega’s, de organisatie, de ontmoetingen met de Vlielandse inwoners en ondernemers. Er ligt een prachtige opgave". 

De andere wethouder, Roel de Jong, was in de vorige periode wethouder in De Fryske Marren en zat in de Provinciale Staten van Fryslân. Ook is hij al meer dan twintig jaar in diverse functies betrokken bij het Waddengebied. 

Op 12 september stelt de raad van het Friese Waddeneiland het raadsbrede akkoord vast en wordt over de voordrachten van de wethouders gestemd. Als De Haan wordt benoemd, is hij geen raadslid in Castricum meer.

foto: Cees Dekker/Omroep Castricum