" Roefeldag " groot succes !

LIMMEN - Conquista Limmen heeft in samenwerking met lokale ondernemers de Roefeldag georganiseerd. Tijdens de Roefeldag (=Snuffeldag) ontdekten de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Limmen de werkwereld van volwassenen. 

Zij mochten achter de schermen kijken bij bedrijven, verenigingen en instellingen. Zo leerden zij wat beroepen en werkzaamheden inhouden. Wie weet vinden zij zo zelfs hun droombaan voor de toekomst!

Door het educatieve aspect van de Roefeldag is in 2018 besloten om deze dag samen met de scholen te organiseren. Elk jaar groeit de belangstelling, zowel vanuit de bedrijven, als de scholieren.

In totaal hebben dit jaar 150 leerlingen uit groep 7 en 8 van Kindschool De Kerkuil en Basisschool Het Kleurenorkest bij 11 verschillende bedrijven mogen snuffelen.

Tussen de bezoeken door konden de kinderen pauzeren bij Conquista. Uit de onderlinge gesprekken werd duidelijk dat zij het heel erg naar hun zin hebben gehad tijdens hun Roefel-bezoek.

Van het testen van bedden, tot en met uitleg bij de brandweer, de kinderen hebben veel opgestoken en mogen doen. Conquista bedankt de volgende bedrijven/organisaties voor hun deelname:

AH Limmen, Gezondheidsdrogist Aker, De Brandweer, Brouwerij Dampegheest, Groenvoorziening, Huisvanbinnen Binnenhuisarchitect, Rijwielhandel Kroone Liefting, Slaapkenner Lutte, De Pastoor, Rietveld Makelaars, Slagerij Snel en Autobedrijf Dirk van der Steen.

Foto: