Ringsteken in Bakkum was een feestje

BAKKUM – Het ringsteken op zondag 25 juni in Bakkum onder leiding van Hein Poel op was een feestje.Vanwege de hitte werden de paarden halverwege het parcours koel gehouden. De toeschouwers op het terras van Fase Fier zorgden daar zelf voor.

Regelaar Hein Poel regelde verkoeling met blikjes frisdrank. Terloops zorgde hij dat ruiter met paard en de tweespannen op tijd in de startblokken stonden om de route af te leggen en in meerdere manches genoeg ringen te steken om in de prijzen te vallen. 

In de Rubriek paarden onder het zadel pakte Laura Barends de overwinning met haar Fries Mark. Zij behaalde 15 punten en ging er met de Siem Mooij prijs vandoor. 
Tweede was Loïs Verheijen met de IJslander Modi met 12 punten.

Tessa Brands was 3e dit jaar met 11 punten, met Nynke. De prijs voor het schoonste geheel ging naar Rosalie Braxhoofden en voor het origineelste geheel naar Nola Passchier.

Bij de aangespannen paarden wonnen Evelien Portegies en Niels Visser de Cees Poel prijs en behaalde met hun Haflinger Duo Lizzy en Dagmar maar liefst 26 van de 27 punten. Gevolgd op de tweede plaats door combinatie Noami Fictoor en Beau van der Steen uit Heemskerk met hun paard James Bond en behaalde daarbij 23 punten. 

Met 22 punten behaalden Emma-Jane en Nick Jansen de derde plaats. Zij hadden eerder op de dag nog een lekke band, maar wisten deze nog net op tijd te herstellen om deel te kunnen nemen. 

De prijs voor het schoonste geheel ging naar Jacqueline Braak en Angelique Voogt en voor het origineelste geheel naar Amber Dekker en Wendy Smit.

Foto: Aart Tóth