Rembrandt's Vaandeldrager groot succes

REGIO - De Vaandeldrager van Rembrandt heeft tijdens zijn verblijf in Stedelijk Museum Alkmaar in de maand juli bijna 15.000 bezoekers getrokken.

Dat is meer dan een verdubbeling van het bezoekersaantal dat het museum gewoonlijk in deze maand behaalt. Iedere ochtend stond er een wachtrij voor het museum.

Tijdens de gratis openstelling op de maandag kwamen opvallend veel inwoners uit de stad en de regio die nooit eerder in het museum waren geweest.

Directeur Patrick van Mil is blij met het succes: “Het was geweldig om te merken dat de provinciale campagne zo goed heeft uitgepakt."

Volgend jaar hoopt Van Mil dit succes te herhalen met schilderijen van Van Gogh en Cézanne en hun invloed op de Bergense School. “Dat wordt een prachtige expositie met topwerken uit binnen- en buitenlandse collecties", aldus de directeur.

Verder is in Stedelijk Museum Alkmaar de lovend gerecenseerde tentoonstelling 'Rudi van de Wint, reis naar het oneindige' nog te bewonderen tot 30 oktober.

Stedelijk Museum Alkmaar is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie: www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Foto: © Keith Montgomery (aangeleverd)