Reddingsbrigade klaar voor een nieuw strandseizoen

CASTRICUM – Zondag 15 mei wordt de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade, tussen strandpaviljoen Zeezicht en Club Zand, geopend. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen.

Dit weekend krijgt u weer de strandinformatiebrochure van de Castricumse Reddingsbrigade in de bus. Stichting Steun de Reddingsbrigade (SDRB) verzorgt deze brochure om alle Castricummers van praktische informatie te voorzien voor een veilig strandbezoek.

Daarin staat informatie over de getijden, de wind, aanwijzingen hoe u uit een mui ontsnapt en de 10 gouden regels voor een veilig strandbezoek.

De Castricumse Reddingsbrigade behoort tot de grootsten van Nederland en heeft een van de veiligste stranden van de Noordzeekust.

Ben jij op zoek naar een gezellige sportclub, waarbij je ook nog iets doet voor de maatschappij? Dan is de reddingsbrigade misschien iets voor jou. Ga aanstaande zondag gerust met een lifeguard in gesprek om je hierover te laten informeren.

Dankzij donaties van de afgelopen jaren zijn er nieuwe reddingsmaterialen aangeschaft, waaronder surfshirts, rescue tubes, rescue boards en twee strandfietsen.

De reddingsbrigade draait op vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Wilt u doneren? SDRB is een ANBI-instelling (algemeen nut beogende instelling). Dit kan aantrekkelijk zijn voor donateurs omdat giften een belastingvoordeel kunnen opleveren.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem gerust contact op via info@sdrb.nl, of kijk op www.sdrb.nl. Doneren kan via www.doneren.sdrb.nl of op rekeningnummer NL90 RABO 0104 2527 74.

foto: aangeleverd