Raadsplein: Verkeersplannen niet in de prullenmand

CASTRICUM - De Dorpsstraat moet veiliger worden voor fietsers en winkelend publiek en de spoorwegovergang in de Beverwijkerstraatweg moet aangepast worden om gevaarlijke verkeersopstopping op het spoor tegen te gaan.

De plannen zijn volgens de gemeente nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid binnen Castricum te verbeteren. De oude plannen worden nu een beetje aangepast, omdat het onder meer op het vlak van participatie en communicatie mis ging.

Het doel is bekend, maar de weg er naartoe moet samen. Maar waar omwonende en ondernemers dan nog iets over te zeggen hebben, is niet duidelijk. 

"We zijn gisteravond een beetje met een kater weggegaan", vat een van de leden van het Platform Dorpskern Castricum het eerste gevoel samen. Het Platform bestaat nu zo'n twee weken en is ontstaan vanuit alle tumult over de verkeersplannen.  

Als bewonersgroepen én ondernemers hebben zij zich verenigd, om een serieuze gesprekspartner te zijn voor onder andere de gemeente en kunnen dus meepraten over alles wat ons dorp aangaat.

De gemeenteraad besloot de verkeersplannen voor de Dorpsstraat en de spoorwegovergang in de Beverwijkerstraatweg niet in de prullenmand te laten verdwijnen. 

Er werden aanpassingen gedaan, waarna een meerderheid instemde een volgende stap te zetten in het langlopende dossier.

In het aangepaste plan wordt niet meer over het gevreesde 'knippen' in de Dorpstraat gesproken, maar over het 'verbeteren van de verkeersstructuur'.

Voor het verbeteren van de doorstroom bij de overgang in de Beverwijkerstraatweg, worden naast de optie voor een tunnel onder spoorwegovergang ook aanpassingen aan de huidige gelijkvloerse situatie in het onderzoek meegenomen.

De gemeente heeft gisteravond de opdracht gekregen om samen met omwonenden en ondernemers de verkeersplannen vorm te geven.

Bron: NH Nieuws
Foto: Omroep Castricum