PWN plaatst vogelinformatieborden

CASTRICUM - Al fietsend of wandelend door het duin, zie je het landschap voor je oog veranderen. Van dennenbos naar gemengd bos naar open duin. 

Een prachtig gevarieerd landschap en daarmee ook een uitgebreid vogelpallet. Na elk duintje dat je overloopt, kun je weer totaal andere soorten vogels tegenkomen omdat iedere omgeving weer andere vogels aantrekt.

Dinsdag, 22 november, hebben de boswachters van PWN twee nieuwe vogelinformatieborden in de Vogelkijkhut bij het Vogelmeer opgehangen. Deze nieuwe borden zijn mogelijk gemaakt door Dagjeindenatuur.nl. 

Je kunt nu opzoeken welke vogels er in een bepaalde periode van het jaar te zien zijn in het duin. Ook staan er prachtige afbeeldingen op zodat je goed kunt zien hoe een bepaalde vogel eruit ziet. Via een QR-code van Waarnemingen.nl kun je opzoeken welke vogels er kort geleden in de Kennemerduinen zijn waargenomen. 

Tijdens de laatste inventarisatie werden er 96 verschillende broedvogels in het Nationaal park vastgesteld. Per 100 hectare werden maar liefst 440 broedparen vogels vastgesteld. 

Elk seizoen zijn er weer andere vogelsoorten waar te nemen in het duin. Kijk dus goed om u heen welke vogelsoorten u kunt herkennen en vergelijk uw eigen waarnemingen met de vogelafbeeldingen in de Vogelkijkhut. Het duin is een enorm belangrijk gebied voor vogels in Nederland. 

Foto: PWN boswachters Sven Pekel en Simone de Maat plaatsen vogelinformatiebord gemaakt door PWN boswachter Ruud Maaskant