Provincie werkt aan veiligere N203

REGIIO - De provincie Noord-Holland werkt aan een veiligere N203. Er wordt een haag geplaatst tussen het fietspad en de weg en er is duidelijke belijning op het fietspad aangebracht.

De reflecterende kant belijning verbetert de zichtbaarheid van het fietspad met name tijdens de schemering, in het donker en bij slechte weersomstandigheden.

Nog voor de zomer wordt de autoweg voorzien van een ribbelmarkering tussen de rijstroken en gaat het inhaalverbod ook gelden voor landbouwverkeer. 

Maar dat is niet genoeg. Over de maatregelen die worden genomen zijn de meningen verdeeld. Lokale politici en omwonenden willen een vangrail als oplossing voor het agressieve rijgedrag op deze provinciale weg. Door de twee rijstroken zo van elkaar te scheiden zou het onmogelijk worden om in te halen, wat de oorzaak is van veel ongelukken. 

Maar volgens de provincie is dat niet mogelijk. Om een vangrail te plaatsen is 3,5 meter ruimte nodig en langs de N203 is die ruimte slechts 3 meter. Bovendien is het mogelijk dat mensen dan veel harder gaan rijden en kunnen ongelukken op dezelfde rijbaan dan veel ernstiger zijn.

De komende jaren staat er voor een deel van de Noord-Hollandse 'dodenwegen' waar veel ongelukken gebeuren onderhoud op de planning. De N203 wordt versneld aangepakt. Dit jaar start de provincie al met onderzoeken naar wat noodzakelijk, wenselijk en mogelijk is. 

In 2028 komt de weg in aanmerking voor groot onderhoud. Dan kunnen ingrijpendere maatregelen uitgevoerd worden. 

Bron: NH Nieuws
Foto: Omroep Castricum