Provincie helpt bedrijven bij circulaire economie

HAARLEM - De provincie gaat mkb-bedrijven aan elkaar koppelen om sneller circulair te kunnen worden. In de circulaire economie worden producten langer gebruikt en grondstoffen vaker hergebruikt. De provincie gaat bedrijven met vragen koppelen aan innovatie startups, om samen de uitdaging op te pakken.

Met deze aanpak van de provincie kunnen mkb-bedrijven sneller circulair worden en kunnen de startups hun idee, product of dienst sneller op de markt brengen. In februari 2022 wil de provincie de eerste tien matches tussen bedrijven hebben gemaakt.

Gedeputeerde Zita Pels hoopt op een sneeuwbaleffect. "Er zijn ontzettend veel mooie circulaire ondernemers en initiatieven in Noord-Holland. Door nu zo concreet te gaan koppelen, helpen wij die ondernemers verder en komen er weer nieuwe circulaire ondernemers bij. Door deze voorbeelden te delen, worden hopelijk andere ondernemers geïnspireerd ook de stap te zetten en bij ons aan te kloppen

Ondernemers die zich aan willen melden, kunnen dat doen via www.noord-holland.nl/matchmaking. Naast dit traject heeft de provincie Noord-Holland ook nog andere programma's of subsidies om de circulaire economie mogelijk te maken.