Project Groen in de Buurt gaat verder

CASTRICUM - Inwoners met een idee voor een groene oppepper voor hun buurt, kunnen zich aanmelden bij het project Groen in de Buurt. 

Deelnemers krijgen hulp om het idee uit te werken tot een concreet plan. Daarna gaan ze samen met de buurt aan de slag. De eerste bijeenkomst is inmiddels geweest. Donderdag 9 november kunnen inwoners hun plannen verder uitwerken of nog indienen.

Het project is een samenwerking van de gemeente met Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie NH. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. 

De provincie en de gemeente stellen budget beschikbaar voor de uitvoering. De natuurorganisatieshelpen bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten, ecologisch advies en eventueelmateriaal voor de uitvoering.

Enthousiast? Meldt u zich dan aan voor de inloop- en uitwerkavond op donderdag 9 november om 19.00uur in de bibliotheek aan de Geesterduinweg in Castricum. 

Tijdens deze avond kunt u zowel de plannen verder uitwerken als nieuw ideeën voorleggen. Aanmelden kan via www.mnh.nl/groenindebuurt-buch.

Foto: Omroep Castricum