Politie zoekt verdachte pinfraude

CASTRICUM - De politie is op zoek naar een jongeman die wordt verdacht van pinfraude. Hij zou een hoogbejaard echtpaar uit Castricum hebben opgelicht door zich voor te doen als bankmedewerker. Er werd een groot geldbedrag opgenomen. De politie verspreidt nu camerabeelden, in de hoop de verdachte te kunnen vinden. Het incident gebeurde op 7 mei dit jaar.

Het Castricumse echtpaar werd gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. Hij zei dat ze het slachtoffer waren van phising en adviseerde ze om hun bankpas door te knippen en te overhandigen aan een collega die gauw voor de deur zou staan. Even later stond er inderdaad iemand voor de deur en het echtpaar overhandigde de bankpas in een enveloppe.

Later die dag werd er meerdere keren geld opgenomen met de bankpassen van het echtpaar. De jongeman die bij een geldautomaat aan de Geesterduinweg in Castricum geld opnam met de bankpassen, is vastgelegd op camerabeeld. Er is voor duizenden euro’s buitgemaakt.

Als u de verdachte op de camerabeelden bent of kent, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of gebruikmaken van het tipformulier op de website van de politie.

foto: politie Noord-Holland Noord