Politie achtervolgt bromfiets.

CASTRICUM -  Zaterdagnacht omstreeks 03:00 uur, zag de politie een bromfiets zonder verlichting over de Dorpsstraat rijden. Bij het zien van de politieauto, reed het voertuig direct een zijstraat in, op de bromfiets zaten twee personen zonder helm op. Een stopteken werd genegeerd,  waarna een korte achtervolging ontstond.

De scooter werd op het Schoutenbosch gedumpt en de personen gingen er rennend vandoor. Beide mannen zijn achterhaald. De bestuurder bleek een 18- jarige jongeman uit Castricum te zijn, die geen rijbewijs had en hij blies een A.

Hij werd aangehouden en naar het politiebureau in Alkmaar gebracht, waar hij vervolgens 285 Ugg/l blies. Er werden processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, voor het rijden zonder rijbewijs en zonder helm.

De passagier, een 17- jarige jongeman uit Castricum, heeft een bekeuring gehad voor het niet dragen van een helm.

De brommer bleek een geforceerd stuurslot te hebben, maar stond niet als gestolen te boek. De brommer werd daarom op het politiebureau van Castricum gestald.

Overdag is de eigenaar van de brommer gebeld. De brommer bleek in Castricum op slot te hebben gestaan. De eigenaar heeft direct aangifte gedaan van diefstal.

De bestuurder zal later op het politiebureau worden uitgenodigd, om een verklaring af te leggen, omtrent het rijden met een gestolen bromfiets.

Foto: Omroep Castricum