Peter Langenberg doodgeslagen en gewurgd

REGIO - Peter Langenberg (56) uit Alkmaar, slachtoffer van de gruwelijke duinmoord in de Wimmenummerduinen ten noorden van Egmond aan Zee is met kracht op zijn hoofd en lichaam geslagen en geschopt en daarbij mogelijk ook gewurgd.

De verdachte was niet aanwezig in de rechtbank en beroept zich nog steeds op zijn zwijgrecht. Volgens de officier van justitie heeft het OM echter voldoende bewijs tegen Jent S.

Er is sperma van verdachte op de vinger van het slachtoffer aangetroffen en genetisch materiaal van S. op het geslachtsdeel van Langenberg.

Daarnaast hebben getuigen de verdachte gezien in de buurt van de vindplaats van het slachtoffer. Zij verklaren dat hij zich opvallend en afwijkend gedroeg.

Bovendien is S. op camerabeelden te zien waarop hij met een rugzak liep, die sterk op die van Langenberg lijkt. Naast de rugzak, zijn ook de kleding en kniebrace niet teruggevonden.

Volgens het OM handelde hij mogelijk niet alleen. In de map 'verwijderde mails' op de computer van S. werd een bericht gevonden waarin iemand refereert aan de gedumpte spullen.

Het onderzoek naar de psychische toestand van de verdachte is nog niet afgerond. De rechtszaak gaat in oktober verder.

Bron: NH NIeuws
Foto: Omroep Castricum