Opruimactie van Stichting De Noordzee

REGIO - Zaterdag 13 augustus vanaf 10.00 uur doet de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee Castricum aan.

Tijdens de Tour die vijftien dagen duurt, ruimen zo'n 2000 vrijwilligers afval op langs de hele Noordzeekust. Zo vragen zij aandacht voor een schone en gezonde Noordzee.

De negende editie van de Tour is op maandag 1 augustus van start gegaan in Cadzand en op Schiermonnikoog. Elke dag wordt het strand tegelijkertijd vanuit het noorden en vanuit het zuiden van het land opgeruimd.

De vrijwilligers werken richting Zandvoort, waar op maandag 15 augustus de Tour eindigt. Die dag worden tevens de resultaten bekendgemaakt. Deze editie is er extra aandacht voor vervuiling door peuken. Vorig jaar zijn er in vijftien dagen 57.772 peuken van het strand geraapt.

"De Noordzeenatuur is prachtig, uniek en we moeten haar beschermen en versterken. Want helaas staat ze onder druk door afval en andere menselijke activiteiten," vertelt mariene ecoloog Serena Rivero. "Daarom organiseert Stichting De Noordzee naast de opruimacties op diverse locaties excursies en andere activiteiten om strandbezoekers kennis te laten maken met de natuur in de Noordzee."

Meer informatie: www.noordzee.nl

Foto: Omroep Castricum