Oproep gemeente: nodig iemand uit voor Kerst

CASTRICUM - Tijdens de kerstdagen zoeken veel mensen elkaars gezelschap op, maar voor sommigen is het niet vanzelfsprekend om bij familie of vrienden aan te schuiven. 

Er zijn mensen binnen de gemeenschap die zich eenzaam of verdrietig voelen tijdens deze dagen, om welke reden dan ook. Daarom nodigt de gemeente inwoners uit om hun deuren open te stellen tijdens de kerstdagen en te koken voor mensen of gezinnen die eenzaamheid ervaren.

Wethouder Falgun Binnendijk: "De feestdagen zijn een tijd van samenzijn en warmte. Wij mogen niet vergeten dat niet iedereen dit geluk deelt. Daarom nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan deze actie om samen de donkere dagen door te komen. Een eenvoudige daad van vriendelijkheid kan een wereld van verschil maken." 

Heeft u een plek vrij tijdens het kerstdiner? Aanmelden als gastheer of -vrouw kan via Welzijn Castricum. Neem telefonisch contact op via 0251-656562 tussen 09.30 en 12.30 uur.

Er zijn meer activiteiten tijdens de kerstdagen. In december bieden lokale organisaties voor iedereen die zich eenzaam voelt of simpelweg nieuwe mensen wil ontmoeten, een passende activiteit. 

Binnenkort wordt via de website www.castricum.nl/eenzaamheid bekend gemaakt welke activiteiten er in deze periode worden georganiseerd. 

Foto: Omroep Castricum