Oplossingen voor krapte op arbeidsmarkt

REGIO - De krapte op de arbeidsmarkt is ook in Noord-Holland Noord ongekend en neemt alleen nog maar toe. Verschillende sectoren kampen met een flink tekort aan personeel en hebben moeite om hun omzetdoelstellingen te halen. Dit vraagt om innovatief denken en stevige samenwerkingsverbanden.

Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) (RPAnhn) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) slaan daarom de handen ineen en organiseren dit jaar op donderdag 13 oktober 'Het Grootste Werkfestival X NHNEXT!' een event voor ondernemers, overheid en onderwijs.

Tijdens het event worden concrete oplossingen voor knelpunten in de arbeidsmarkt besproken, zoals het stimuleren van technologie en innovatie en het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het thema is daarom ‘Innovatie werkt!’.

Ondernemers, overheid en onderwijs hebben elkaar nodig om tot structurele duurzame oplossingen te komen. In het programma en tijdens kennissessies komen diverse invalshoeken aan bod. Van nieuwe manieren voor het aantrekken en behouden van personeel tot en met het inzetten van automatisering en robots op de werkvloer.

Deelnemers krijgen inzicht in mogelijke oplossingen en maken kennis met inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Op het programma staat onder andere Eva de Mol, oprichter CapitaIT en investeerder in technologie startups. Zij neemt de deelnemers mee in de toekomst van werken. Eva de Mol gaat in op veranderingen in de arbeidsmarkt, het belang van digitale vaardigheden, omscholing en het beoordelen van talent in een veranderende wereld.

Foto: aangeleverd