Open Tuindag op Bickershof

CASTRICUM – Voor steeds meer mensen is tuinieren een waardevolle hobby om de vrije tijd zinvol te besteden. Een wandeling door Castricum en Bakkum toonde tijdens het Open Tuinenweekend voorbeelden van prachtige tuinen.  

Om meer ruimte en mogelijkheden te hebben kiezen velen er tegenwoordig voor om hun groene hobby uit te oefenen op een volkstuincomplex.

Juist in deze tijd met oplopende groente- en fruitprijzen is deze bezigheid in de Volkstuin een welkome hobby geworden. Castricum biedt daartoe op meerdere complexen de mogelijkheid voor.

Een aanzienlijk aantal Castricummers is echter uitgeweken over de gemeentegrens en tuiniert in Heemskerk op complex Bickershof.

Bent u nieuwsgierig naar wat zoal te zien en te beleven is op dit tuinpark? Dan bent van harte uitgenodigd om op zondag 3 juli van 11.00 tot 16.00 uur tijdens een wandeling de grote verscheidenheid van meer dan 150 percelen te komen bewonderen.

Er zijn groente-, bloemen-, fruit- en parktuinen aangelegd rond de knusse optrekjes op de tuinen waar het voor de tuinders goed toeven is. Bovendien zijn er tuinders die op hun perceel nog andere activiteiten ontplooien die zij graag met u willen delen.

In het verenigingsgebouw Noorderlicht, waar die dag tevens een expositie van de leden is, kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Naast de jaarlijkse vaste bezoekers hoopt de evenementencommissie dit jaar ook veel geïnteresseerden uit Castricum te mogen begroeten. U vindt het complex aan de Noorddorperweg 20 in Heemskerk.

foto: aangeleverd