Open dag rioolwaterzuivering Beemster

REGIO - Noord-Hollanders van het Noordzeekanaal tot en met Texel produceren samen ongeveer 100.000.000 m3 afvalwater per jaar. Dat is ruim 464 keer het AFAS-stadion in Alkmaar vol met water! 

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zuivert al dit afvalwater. Bovendien worden er grondstoffen uit gewonnen. 
Nieuwsgierig hoe zij dit doen? Ontdek het zaterdag 24 juni tussen 10.00 en 16.00 uur bij de rioolwaterzuivering in de Beemster. 

In 2025 wil HHNK klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat HHNK groene energie volledig zelf opwekt en geen CO2-uitstoot heeft. 

Om dit te bereiken zijn bij veel van de rioolwaterzuiveringen zonneweides aangelegd en wordt het afvalwater tegenwoordig gezien als een bron van nuttige grondstoffen, duurzame energie en schoon water. 

Zo worden fosfaat en cellulose terug gewonnen en ook energie in de vorm van warmte, elektriciteit en biogas. Zo halen zij wat van waarde is terug uit jouw afvalwater!

Kom naar de open dag op de rioolwaterzuivering aan Zuiderweg 44, 1461 GD Zuidoostbeemster . Als het kan op de fiets, er is beperkt parkeergelegenheid. 

Foto: aangeleverd