Politiek beslist positief over Geesterduin

CASTRICUM – Na een drietal participatie bijeenkomsten, georganiseerd door Hoorne Vastgoed, de Gemeente Castricum en Kennemer Wonen, met vervolgens een presentatie aan de gemeenteraad, was  donderdagavond de politiek aanzet.

Het zijn revolutionaire plannen met een grote upgrade van het winkelcentrum Geesterduin, met de realisatie van maar liefst 215 woningen, waaronder 40% sociale woningbouw met 84 woningen, een middenhuur van 90 woningen en in het hogere segment worden 41 woningen gebouwd. 

Gerard Brinkman van GroenLinks was de eerste spreker en kwam met een zeer enthousiast betoog, waarin vele pluspunten over het project naar voren kwamen, vooral met de realisatie van 40% sociale woningen. 

Achtereenvolgens kwamen de overige politieke partijen aan het woord, met veelal een positief verhaal, wat volgens voorzitter Ralph Castricum betekende dat alle politieke partijen voor de gepresenteerde plannen waren.

De ontwikkelaars kunnen dus nu verder aan de slag. Over twee weken is de politieke besluitvorming, wat wel een hamerstuk zal zijn, zo bleek donderdagavond.

Een struikelblok is nog het BP-tankstation aan de Soomerwegh, maar daar zijn inmiddels gesprekken over met de eigenaar en Hoorne Vastgoed. 

Fotobijschrift; Wethouder Wonen, Paul Slettenhaar is in zijn nopjes met de maquette Nieuw Geesterduin 

Foto: Aart Tóth