Officiële opening pand Welzijn Castricum

CASTRICUM - Onder toeziend oog van relaties van Welzijn Castricum heeft wethouder Ron de Haan op 12 mei het nieuwe pand van Welzijn Castricum officieel geopend.

Directeur Judith Schram gaf in haar speech aan dat welzijn voor veel mensen vanzelfsprekend is, maar wat als je ziek wordt, eenzaam bent, de taal niet spreekt, vervoer nodig hebt of vrijwilligerswerk wil doen. Dan ben je blij dat er een stichting Welzijn is die je ondersteunt bij het wel zijn in het leven.

Vanaf december zetelt de stichting in het hernieuwde gebouw aan Dorpsstraat 30, voorheen onder andere bekend als Café De Landbouw. Deze naam zal weer in ere hersteld worden dus ‘De Landbouw’ moet weer een begrip worden in Castricum waar iedereen welkom is.

In de gezellig ingerichte huiskamer is ruimte voor een open inloop voor inwoners. Op maandag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en de tweede zondag van de maand van 14.00 - 17.00 uur, kan iedereen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje, spelletje of het stellen van vragen.

Regelmatig zijn er speciale bijeenkomsten zoals samen eten, waar gekookt wordt door jongeren of nieuwkomers en binnenkort ‘het buurtbakkie’ waar de medewerkers de buurt in gaan om contacten te leggen tussen buren.

Wat Welzijn Castricum allemaal doet vind je op de website www.welzijncastricum.nl. Loop eens binnen tijdens de inloop. Bellen kan ook naar 0251 – 65 65 62.

foto: aangeleverd