NK Tegelwippen gaat weer van start

CASTRICUM - Bij extreme hitte of hevige neerslag zorgen de stenen in onze omgeving voor extra problemen. Het koelt niet voldoende af en water kan niet goed wegstromen.

Om zoveel mogelijk tegels in tuinen te vervangen door groen, ondersteunt de gemeente het NK Tegelwippen. Wanneer u tegels in uw tuin vervangt door planten, krijgt u van de gemeente een zakje botanische bloembollen en worden de tegels op 4 oktober voor u opgehaald.

Er is beperkt ruimte om deel te kunnen nemen aan deze ophaalservice, dus meldt u snel aan. U kunt de tegels de dag voor de ophaaldag vanaf 16.00 uur op de locatie klaarzetten. Maakt u vooraf nog even een foto? Dan komt in het voorjaar een medewerker bij u langs om te zien hoe groen uw tuin is geworden.

Meer groen voorkomt wateroverlast en houdt het water vast bij droogte. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot en werken we samen aan een gezondere en mooiere gemeente.

De voorwaarden voor het ophalen van uw tegels vindt u op: https://www.ikdenkmeeovercastricum.nl. Kijk voor meer informatie op: www.nk-tegelwippen.nl.

foto: aangeleverd