Nieuwe tentoonstellingen in de Hoep

CASTRICUM - In het pand van de Hoep staan maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen en buiten over het water in de Hoeptuin slingert een nieuw vlonderpad.

Linda Kruit, medewerker voorlichting en educatie: "We kijken enorm uit naar onze bezoekers. Hoewel de lockdown ervoor heeft gezorgd dat we in alle rust nieuwe tentoonstellingen konden voorbereiden, missen we toch wel het geluid van ontdekkende kinderen."

Tentoonstelling De kracht van Samen gaat over jouw kraanwater. Waar komt het vandaan en hoe wordt kraanwater  gezuiverd?  In de tentoonstelling volg je PWN vanaf de vroegste waterwinning, maar ook over drinkwaterproductie en natuurbeheer in de toekomst.

Een andere tentoonstelling gaat over broedvogels. In het voorjaar trekken honderden miljoenen vogels via ons land richting het noorden.
Allemaal zoeken ze een geschikte, veilige en voedselrijke broedplek. In de Hoep leer je over de balts, het nestgedrag en de broedstrategieën van onze lokale vogel.

Ook nieuw is het vlonderpad over het water van de natuurijsbaan. Het natuurlijk aandoende bouwwerk van hout en touw geeft een prachtig uitzicht op een ijsvogelwand.

Watersnippen, eenden en zwanen maken al gretig gebruik van dit diervriendelijk ingerichte gebied.

foto: Omroep Castricum