Nieuwe tentoonstelling Huis van Hilde

CASTRICUM - In archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum is op vrijdag 10 november de nieuwe tentoonstelling ‘De Makers van Holland van 900 tot 1300’ geopend. 

In de tentoonstelling ontdekt de bezoeker hoe onze voorouders in 400 jaar tijd de basis hebben gelegd voor het ‘Holland van nu’. Van moeras tot landbouwgrond, van dreigende zee tot stevige dijken en van kleine nederzettingen tot groeiende steden. 

Tussen 900 en 1300 hebben de ‘Makers van Holland’ het landschap gevormd. De sloten, dijken en dorpen van nu liggen vaak nog op de plaats waar zíj die hebben aangelegd. 

Een eeuwenoude sikkel, een keerploeg, een paardentuig en andere werktuigen vertellen in deze tentoonstelling het verhaal van onze voorouders die de basis hebben gelegd voor onze huidige Hollandse vergezichten.

Rond de tentoonstelling worden diverse extra activiteiten georganiseerd. Zo zijn er in november en december lezingen in samenwerking met stichting Oer-IJ.

Er komt een interactieve photobooth waar bezoekers zich kunnen verkleden en fotograferen in een middeleeuws landschap.  En kinderen kunnen puzzelen met dierenbotten en in de kerstvakantie zijn er diverse thema-workshops gepland.

De tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ is tot en met 16 juni 2024 te zien. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.huisvanhilde.nl.

Foto: aangeleverd