Nieuwe directeur Landschap Noord-Holland

REGIO - De Raad van Toezicht heeft Bas Rüter per 1 mei 2023 aangesteld als nieuwe directeur van Stichting Landschap Noord-Holland. Hij volgt Ernest Briët op, die eind september vorig jaar afzwaaide om wethouder te worden van de gemeente Bergen.  

Bas Rüter: “Het is voor mij een grote eer om het stokje van Ernest over te mogen nemen. Als Noord-Hollander en als bioloog gaat de natuur in onze provincie mij erg aan het hart. Ik zal deze passie combineren met mijn kennis en ervaring in het landelijk gebied." 

"De natuur staat al jarenlang enorm onder druk. Landschap Noord- Holland speelt een belangrijke rol  in natuurbeheer, lobby, bewustwording en advies. Die uitdaging ga ik heel graag vormgeven samen met het team van specialisten van het Landschap.” 

Rosemarijn Dral, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Bas hebben we leren kennen als een prettig mens, gedreven en in staat verbinding te leggen. We zijn blij dat we met Bas die verbindende directeur hebben die tegelijk koers houdt voor de natuur." 

Bas Rüter is opgeleid als bioloog aan de Wageningen Universiteit. Hij startte zijn carrière als lobbyist en fondsenwerver bij Het Zuid-Hollands Landschap. 

Daarna werkte hij 17 jaar bij Triodos Bank om vervolgens de overstap te maken als directeur Duurzaamheid & klimaat bij de Rabobank. Begin 2022 werd hij hoofd Voedseltransitie bij deze bank.  

Bas heeft zijn werk altijd gecombineerd met vrijwilligerswerk. Zo is hij o.a. voorzitter van Bionext, de brancheorganisatie voor de biologische landbouw, handel en natuurvoedingswinkels.

Foto: aangeleverd