Motie Cuneraschool aangenomen

BAKKUM - Al heel lang wordt er gesproken over nieuwbouw van de Cuneraschool in Bakkum. De huidige gebouwen aan de Vondelstraat zijn verouderd en er moet iets gebeuren. 

Het schoolbestuur van Tabijn wil het liefst een mooi en modern gebouw met alle voorzieningen erin. Het gaat dan om een zogenaamd Integraal KindCentrum (IKC), waar kinderen tussen 0 en 13 jaar worden opgevangen en onderwijs krijgen.

Veel varianten passeerden de revue, maar de gemeenteraad is nog steeds verdeeld. Helaas is vooral de zoektocht naar de geschikte locatie een heet hangijzer. 

Omdat er twijfel is of het nieuwe IKC wel past aan de Vondelstraat, wordt er al jaren gezocht naar een alternatieve plek.  Zoals tegenover de tennisvelden bij de Vinkenbaan, de Duinrandschool aan de Winklerlaan of wellicht op het terrein van Dijk en Duin. 

Op initiatief van GroenLinks heeft de raad afgelopen donderdag een motie aangenomen waarmee een forse stap naar voren is gezet. Het lijkt erop dat er binnen enkele maanden duidelijkheid zal komen voor de kinderen in Bakkum.

Foto: ingang Cunera schoolplein (Ezra van Tiel)